Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017

Μήνυμα για το νέο έτος 2018


Αγαπητοί μου με την έναρξη του νέου έτους 2018 όπως κάθε χρόνο η Εκκλησία μας Τιμά λαμπροφορεί και πανηγυρίζει την Περιτομή Ιησού Χριστού αλλά και την Αγία Μνήμη του εν ἁγίοις Πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας μια μεγάλη μορφή της Εκκλησίας μας .

Ο Μέγας Βασίλειος είναι ένας από τους μεγάλους πατέρες της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας που αφοσιώθηκε στην Φιλανθρωπία στο Ευαγγέλιο αλλά και στου συνάνθρωπο μας .

Ο Μέγας Βασίλειος έκανε μεγάλο και κοινωνικό έργο όπως μας περιγράφει ο Βίος του έκτισε Σχολεία Γηροκομεία Ορφανοτροφεία Λεπροκομεία και Πτωχοκομεία . Έτσι πρέπει να αγωνιζόμαστε στην ζωή μας και να ακολουθούμε το παράδειγμα του Μεγάλου Βασιλείου αλλά και να γίνουμε ευαίσθητοι άνθρωποι να Πιστεύουμε στον Θεό και στην Εκκλησία αλλά πιστοί στις ρίζες μας και στις παραδόσεις μας . Οι Τρις Ιεράρχες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση αλλά ταυτόχρονα στην ζωή της εκκλησίας μας αλλά και για τον μέλλον μας για την ελευθερία του λόγου και της σκέψης . Εύχομαι σε όλο τον κόσμο Υγεία ελπίδα ειρήνη πρόοδο το 2018 να μας χαρίζει ευλογία και να μην φοβόμαστε τίποτα γιατί όποιος φοβάται είναι αμαρτία από τον Θεό . Ας έχουμε μέσα στην καρδιά μας την λέξη Αγάπη που αυτήν την λέξη μας την εξηγούν οι Μεγάλοι πατέρες της Εκκλησίας μας αλλά και ο Θεός .

Καλή και ευλογημένη και πολύκαρπη η νέα Χρόνια .

Εκ της ιστοσελίδας Κρητική Αγιολογία γράφει ο Διαχειριστής Μιχάλης Κάββαλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ