Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

Μήνυμα για την έναρξη του Αγίου Τριωδίου


Αγαπητοί μου ξεκινάει η έναρξη του Αγίου Τριωδίου με την διδακτική παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου . Η Παραβολή αυτή μας δίνει ένα μεγάλο και σπουδαίο μήνυμα για την ζωή μας πως πρέπει να είμαστε καλοί Χριστιανοί και καλοί άνθρωποι στην κοινωνία και να αγαπάμε τον συνάνθρωπο μας να αγωνιζόμαστε να είμαστε δυνατοί και θαρραλέοι.

Την συγχώρεση μας την δίδαξε ο Χριστός να αγαπάμε τον συνάνθρωπο μας όπως έκανε και Ο Άγιος Διονύσιος της Ζακύνθου που συγχώρεσε τον φονιά του αδερφού του έτσι κι εμείς να ακολουθήσουμε τον Χριστό μας όπως λέει
«Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι». δηλαδή Όποιος θέλει να με ακολουθήσει ας απαρνηθεί τον εαυτό του ας σηκώσει τον σταυρό του κι ας μ΄ακολουθήσει . Ο Σταυρός του Κυρίου είναι το σύμβολο μας τον σύμβολο του Χριστιανισμού μας η ταυτότητα μας το έθνος μας . Σας εύχομαι σε όλους Καλό και ευλογημένο Τριώδιον καλόν αγώνα καλή πνευματική περίοδο και με το καλό να μπούμε στην Αγία και μεγάλη Τεσσαρακοστή να γιορτάσουμε την Σταύρωση και με το Καλό να ελπίζουμε στην Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και στην μετάνοια να μετανοιώνουμε για τα σφάλματα μας για τα λάθη μας και ο Χριστός θα μας βοηθήσει όλους μας να βρούμε αυτό που μας έχουν στερήσει και έχουμε απελπιστεί στις μέρες μας και στους καιρούς μας εμείς έχουμε τους Αγίους τον Χριστό και την Παναγία μας γι΄αυτό το Άγιο Τριώδιον θέλει να μας πει να έχουμε καλόν Αγώνα καλή Νηστεία και με πνευματική πορεία στα Άγια Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας και είμαστε καλοί Χριστιανοί για να πάμε μπροστά στην ζωή μας «Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων υμών». Αμήν .

Εκ της ιστοσελίδας Κρητική Αγιολογία γράφει ο Διαχειριστής Μιχάλης Κάββαλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ