Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Επανάσταση του 1821


Αγαπητοί μου στις 25 Μαρτίου η Εκκλησία μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που είναι μια από τις Θεομητορικές εορτές της Εκκλησίας μας. Η Ορθόδοξη Παράδοση λέει ότι ο Αρχάγγελος Γαβριήλ έδωσε τον κρίνο στην Παναγία και της λέει ότι θα γεννήσεις τον Σωτήρα του κόσμου τον Χριστό . Η Παναγία μας είναι η Μητέρα μας Η Μητέρα της Ελλάδος μας και εμείς είμαστε τα παιδιά της . Άγγελος πρωτοστάτης Ευαγγελίζου γη χαράν μεγάλη .

Η Παναγία μας είναι η πνευματική κιβωτός  της Ορθοδοξίας μας η πνευματική χαρά των θλιβωμένων ανθρώπων που πινάνε που είναι θλιμμένοι . Η Παναγία μας να είναι μαζί μας και να την παρακαλάμε να βοηθήσει την πατρίδα μας και την Μακεδονία μας Αμήν γένοιτο .

Επανάσταση του 1821 


Εκτός από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που γιορτάζουμε στις 25η Μαρτίου τιμούμε τους Ήρωες της Εθνικής Επετείου του 1821. Η Επανάσταση ξεκίνησε από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από τη Μάνη  και γενικότερα από τον Νομό Λακωνίας και από το Σούλι της Μάνης . Επίσης η Επανάσταση κορυφώθηκε εις τα Καλάβρυτα με το Λάβαρο της Επανάστασης στο Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας που ήταν Ηγούμενος ο Παλαιών Πατρών Γερμανός . Στο Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας τελέστηκε η δοξολογία για την Επανάσταση στην οποία χοροστάτησε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός . Είναι υποχρέωση μας σαν περήφανοι Έλληνες που είμαστε να τιμάμε τους Ήρωες γιατί μας ελευθέρωσαν από την Σκλαβιά των Τούρκων . Και πρωτίστως να τιμούμε και τους προκατόχους μας τους Παππούδες μας που πολέμησαν για την Ελευθερία μας και όπως λέει ο Απόστολος Παύλος  «Στήκετε, καὶ κρατεῖτε τὰς παραδόσεις >>. Αυτό  θα πρέπει  να κάνουμε σαν Περήφανοι Έλληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί πίστη στην Πατρίδα μας και πίστη στην Ορθοδοξία μας  Ἔτι δεόμεθα ὑπὲρ τοῦ εὐσεβοῦς ἡμῶν Ἔθνους καὶ πάσης Ἀρχῆς καὶ ἐξουσίας ἐν αὐτῷ, τοῦ κατὰ ξηράν, θάλασσαν καὶ ἀέρα φιλοχρίστου ἡμῶν Στρατοῦ . Έτσι να είμαστε Έλληνες στην ιστορία μας και στις παραδόσεις μας . Η Ιστορία μας τα υπενθυμίζει τις αξίες μας και τα ιδανικά μας Αμήν. 

Χρόνια Πολλά στους Έλληνες Πατριώτες μας ! 

Εκ της ιστοσελίδας Κρητική Αγιολογία γράφει ο Διαχειριστής Μιχάλης Κάββαλος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ