Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

H εορτή των Θεοφανείων στην πόλη της ΣητείαςΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμφωνα με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκαν την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου τα Άγια Θεοφάνεια στην πόλη της Σητείας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην ακολουθία του Μεγ. Αγιασμού έλαβαν μέρος Κληρικοί της πόλεως ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Θεοδ. Πατεράκης, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, οι Διοικητές του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου Σμήναρχος κ. Εμμανουήλ Πάνου, της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου Αντιπλοίαρχος κ. Γεώργιος Καθεκλάκης, του Α.Τ. Σητείας, Υπαστυνόμος Α΄ κ. Γεώργιος Μάλλιος, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας κ. Παύλος Καπετανάκης, ο Λιμενάρχης Σητείας Υποπλοίαρχος Λ.Σ κ. Γεώργιος Παττακός και εκπρόσωποι των λοιπών τοπικών Αρχών και πλήθος Σητειακών.
Στη συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή προς το λιμάνι της πόλεως, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας, όπου από αλιευτικό σκάφος  ο Σεβ. κ. Κύριλλος έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα και ευλόγησε τα ύδατα της Σητείας, συνεχίζοντας το καθιερωμένο τοπικό έθος από τα τέλη του 19ου αιώνα ο εκάστοστε Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας να τελεί την κατάδυση του Τιμίου Σταυρό στο Λιμένα Σητείας. Έξι τολμηροί νεαροί έπεσαν φέτος στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον σταυρό, στους οποίους ο Σεβασμιώτατος επέδωσε το ενθύμιο της ενθρονίσεως του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ